JÄGAREXAMEN SKELLEFTEÅ

Söker du Jägarexamen i Skellefteå? 

Här kan du istället studera Jägarexamen Skellefteå Online.

Genom vår digitala utbildning för jägarexamen får du fri tillgång till allt material du behöver för att kunna studera effektivt och helt i din egen takt med videomaterial, frågeformulär, och textbaserad information.

Fördelarna med att ta din Jägarexamen Online, se jämförelsen lite längre ner på sidan mot att gå Jägarexamen Skellefteå.

Innehåll

Jägarexamen Online – Bas

Original price was: 3000,00 kr.Current price is: 1995,00 kr.

Billigast!

Allt du behöver för att klara jägarexamensprovet!

 • Inspelade Videolektioner med certifierad instruktör
 • Övningsfrågor, quiz och delprov
 • Tillgång till hela kursen direkt och 12 månader framåt

Och mycket mer!

Jägarexamen Online – Komplett

Original price was: 6000,00 kr.Current price is: 4499,00 kr.

Mest Populär

Allt i Jägarexamen Online BAS samt:

 • Teoriprov* ink grundavgift.
 • Kul & hagelgevärsprov* ink grundavgift.
 • T-shirt från Ranger.se

Jägarexamen Online – Plus

Original price was: 9900,00 kr.Current price is: 8900,00 kr.

Allt i Bas & Komplett samt:

 • Provskjutning 1 tillfälle m. instruktör inkl. avgift

 

Kommer snart. Du kan uppgradera ditt befintliga paket till PLUS när det är tillgängligt.

Ej Tillgänglig

Många vet inte om att det finns olika sätt att bli jägare och att ta din jägarexamen. Det finns den traditionella vägen, vilket är att ta jägarexamen Skellefteå lokalt via någon utbildare. Där träffas man i regel fysiskt under en längre tidsperiod, allt mellan 12-18 veckor.

Ett annat sätt för dig som vill ta Jägarexamen Skellefteå är att köpa hem böckerna och studera på egen hand. Detta är ett sätt för dig att slippa anpassa dig för den lokala utbildningens tider och ta dig till och från lokalen, men givetvis tappar du då möjligheten att få informationen från en erfaren instruktör och kommunicera med andra blivande jägare.

‘VANLIG’ JÄGAREXAMENSKURS i Skellefteå

För dig som föredrar den traditionella vägen är Jägarexamen Skellefteå ett utmärkt alternativ. Träffarna sker oftast på en utsedd plats i grupp tillsammans med instruktör. Lektionerna är i regel 2-4 timmar långa och sträcker sig i genomsnitt runt 15 veckor.

Ibland kan du även ta en Jägarexamen Skellefteå intensivkurs, där man kortar ner antalet veckor, mellan 8-10 veckor, och istället träffas flera gånger per vecka.

Jämför Jägarexamen Skellefteå & Jägarexamen Online

På Ranger.se erbjuder vi en mer flexibel och tillgänglig väg till din jägarexamen. Vår kurs Jägarexamen Skellefteå Online är skräddarsydd för blivande jägaren som vill lära sig i sin egen takt och på sina egna villkor. Vår kurs täcker allt från grundläggande viltvård till avancerade jakttekniker och säker vapenhantering.

Kursen är helt digital, och videolektionerna har du tillgång till dygnet runt från mobil, surfplatta och dator.

Detta anser vi är den bästa av alla världar. Du får instruktioner av en lärare, men behöver inte anpassa dig efter lektionstider. Du har möjlighet att ställa frågor och få hjälp med svårare moment, och du har också möjlighet att kommunicera med andra studerande.

Jägarexamen Skellefteå

Vår digitala kurs för Jägarexamen Skellefteå

Jägarexamen Skellefteå Online via Ranger.se är en omfattande digital utbildning med strukturerade lektioner, ledda av erfarna och licensierade instruktörer. Kursen fokuserar på att ge dig all den kunskap och förberedelse du behöver för att klara din jägarexamen på kort tid, utan att behöva komplettera med material eller fysiska lektioner. Avläggning av det teoretiska provet och uppskjutning görs givetvis lokalt i Skellefteå på en närliggande skjutbana eller annan lokal.

VIDEOMATERIAL, LÄSMATERIAL, QUIZZAR & DELPROV.

Genom den digitala Jägarexamen Onlinekursen får du tillgång till både teoretisk undervisning och praktiska övningar. Du kommer att lära dig alla viktiga aspekter inför jägarexamen, inklusive lagstiftning, etik, vapensäkerhet och jakttekniker. Instruktörerna kommer att guida dig genom varje steg och se till att du är väl förberedd för både det teoretiska och praktiska provet. Allt enligt Svenska Jägareförbundets rekommendationer och föreskrifter.

HELT DIGITAL UTBILDNING.

Vår onlinekurs Jägarexamen Skellefteå Online passar perfekt för dig som föredrar att studera i egen takt och vill spara tid genom att slippa fysiska lektioner.

Du får samma högkvalitativa undervisning och tillgång till kursmaterial som i den fysiska kursen, men kan studera i din egen takt och bekvämlighet. Våra instruktörer har många års erfarenhet av klassisk undervisning och kommer att vara tillgängliga för att stödja och vägleda dig genom hela kursen.

ALLT DU BEHÖVER FÖR ATT AVLÄGGA JÄGAREXAMEN.

När du bokar vår onlinekurs kan du vara säker på att få en omfattande utbildning som är anpassad efter de rekommendationer och föreskrifter som Svenska Jägareförbundet har fastställt. Vi hjälper även till med att boka dina prov och kan arrangera praktiska övningsskjutningar med instruktörer vid en närliggande skjutbana när det är dags att avlägga proven för Jägarexamen Skellefteå. 

Med vår Jägarexamen Skellefteå onlinekurs kan du studera helt i din egen takt, så intensivt som du önskar, samtidigt som du sparar pengar på det!

Jägarexamen Skellefteå Online

Digital Jägarexamenskurs med instruktör

Vårt mål är att alla våra studenter ska avklara Jägarexamen. Våra instruktör finns tillgängliga för dig med alla möjliga frågor och tips, och vi hjälper dig hela vägen från start till mål.

När det är dags att avlägga Jägarexamen så görs det lokalt i Skellefteå, och givetvis kan vi hjälpa dig boka detta om du väljer något av våra paket Jägarexamen Online komplett eller Jägarexamen Online Plus.

Jämför Jägarexamenkurser

Att påstå att en viss typ av kurs är bäst för alla är inte helt korrekt. Vi lär oss alla på olika sätt och även vi skulle inte påstå att vår kurs är den bästa för alla.

Om du är intresserad av att ta en Jägarexamen i Skellefteå kan vi göra en jämförelse mellan olika alternativ.

“Vanlig” Jägarexamenskurs i Skellefteå

En “vanlig” jägarexamenskurs kan vara långdragen och pågå i upp till 15 veckor. Under denna tid tillbringar studenten flera timmar i en klassrumsmiljö tillsammans med andra kursdeltagare. Det kan vara fördelaktigt att få möjlighet att lära känna andra blivande jägare och dela erfarenheter med dem. Å andra sidan kan det vara tidskrävande och kräva mycket engagemang att delta i dessa kurser. Dessutom lär sig inte alla bäst genom att sitta i ett klassrum, medan andra behöver den fysiska närvaron och har svårare att studera på egen hand.

Intensivkurs för Jägarexamen i Skellefteå

Intensivkurser är ett annat alternativ som erbjuder en snabbare väg till jägarexamen. Dessa kurser sträcker sig vanligtvis från 1 vecka till 6 veckor och fokuserar på att komprimera innehållet på kortare tid. Nackdelarna med intensivkurser är att de kan vara kostsamma, med priser som kan nå upp till 15-20 000 kronor. Dessutom tillkommer kostnader för boende och mat under kursperioden, och för vissa intensivkurser behöver de flesta ta ledigt från arbete.

Digital Jägarexamenskurs med prov i Skellefteå

Jämfört med traditionella kurser finns det också möjligheten att ta en jägarexamen online. Onlinekurser erbjuder en mer flexibel inlärningsmiljö där deltagarna kan studera i sin egen takt och var som helst. Detta sparar både tid och pengar för transport, mat och kursmaterial. Dessutom tenderar onlinekurser att vara billigare än intensivkurser, vilket gör dem mer kostnadseffektiva för många blivande jägare.

Det finns olika typer av onlinekurser för jägarexamen, där de flesta är textbaserade. På Ranger.se erbjuder vi en helt digital och videobaserad Jägarexamen Skellefteå där du kan studera när, var och hur du vill. Givetvis avlägger du Jägarexamensprovet lokalt i Skellefteå.

Välj den utbildning som passar dig bäst

För att sammanfatta så finns det olika typer av jägarexamenskurser och du måste själv avgöra vilken som passar dig bäst. Traditionella kurser ger möjlighet till nätverkande och en intensiv inlärningsupplevelse, men kan vara tidskrävande och kostsamma.

Onlinekurser ger flexibilitet och kostnadsbesparingar, men kanske saknar den personliga interaktionen som vissa studenter uppskattar. Valet mellan dessa alternativ beror på individuella preferenser, omständigheter och budget.

Jägarexamen Online – Bas

Original price was: 3000,00 kr.Current price is: 1995,00 kr.

Billigast!

Allt du behöver för att klara jägarexamensprovet!

 • Inspelade Videolektioner med certifierad instruktör
 • Övningsfrågor, quiz och delprov
 • Tillgång till hela kursen direkt och 12 månader framåt

Och mycket mer!

Jägarexamen Online – Komplett

Original price was: 6000,00 kr.Current price is: 4499,00 kr.

Mest Populär

Allt i Jägarexamen Online BAS samt:

 • Teoriprov* ink grundavgift.
 • Kul & hagelgevärsprov* ink grundavgift.
 • T-shirt från Ranger.se

Jägarexamen Online – Plus

Original price was: 9900,00 kr.Current price is: 8900,00 kr.

Allt i Bas & Komplett samt:

 • Provskjutning 1 tillfälle m. instruktör inkl. avgift

 

Kommer snart. Du kan uppgradera ditt befintliga paket till PLUS när det är tillgängligt.

Ej Tillgänglig

Steg för steg Jägarexamen i Skellefteå

Såhär fungerar vår digitala jägarexamenskurs för dig som bor i Skellefteå

Teoretiska Kunskaper

Börja med att bygga upp din teoretiska kunskap. På Ranger.se täcker våra moduler allt från viltvård till säkerhetsprotokoll.

Antingen gör du detta på egen hand via böcker från Jägareförbundet eller annan kursliteratur.

Andra alternativet är att göra det lokalt via studiefrämjandet.

Och det sista, och bästa alternativet, är att göra det digitalt via videolektioner med instruktör, när och vart du vill, utan förkunskaper eller behov av lektyr.

När det är dags att avlägga Jägarexamen så gör du detta givetvis i närheten av dig i Skellefteå-området.

Övning inför Skjutprov

Även om du tar en onlinekurs, är praktisk övning en avgörande del. Vi hjälper dig att hitta övningsbanor och skjutinstruktörer lokalt i Skellefteå om du väljer någon av våra Komplett eller Pluspaket.

Avlägg Jägarexamensprovet i Skellefteå

Slutligen ska du avlägga både teori- och skytteprov. Vår kurs ser till att du är väl förberedd för dessa utmaningar.

Detta kan du göra på en skjutbana eller via någon annan godkänd aktör i Skellefteå eller i ditt närområde. Kontakta oss för mer information, eller om du vill ha hjälp med detta.

Jägarexamen Online – Bas

Original price was: 3000,00 kr.Current price is: 1995,00 kr.

Billigast!

Allt du behöver för att klara jägarexamensprovet!

 • Inspelade Videolektioner med certifierad instruktör
 • Övningsfrågor, quiz och delprov
 • Tillgång till hela kursen direkt och 12 månader framåt

Och mycket mer!

Jägarexamen Online – Komplett

Original price was: 6000,00 kr.Current price is: 4499,00 kr.

Mest Populär

Allt i Jägarexamen Online BAS samt:

 • Teoriprov* ink grundavgift.
 • Kul & hagelgevärsprov* ink grundavgift.
 • T-shirt från Ranger.se

Jägarexamen Online – Plus

Original price was: 9900,00 kr.Current price is: 8900,00 kr.

Allt i Bas & Komplett samt:

 • Provskjutning 1 tillfälle m. instruktör inkl. avgift

 

Kommer snart. Du kan uppgradera ditt befintliga paket till PLUS när det är tillgängligt.

Ej Tillgänglig

TEORI INFÖR JÄGAREXAMEN Skellefteå

Att förbereda sig inför jägarexamen är ett betydande engagemang och det första viktiga steget är den teoretiska delen. Vanligtvis kan denna del studeras antingen i grupp eller enskilt, via traditionell Jägarexamen Skellefteå. Men med Rangers Jägarexamen Skellefteå Online slipper du dessa fysiska träffar.

I det teoretiska skedet bygger du upp din kunskapsbas som en informerad och medveten jägare. Du lär dig om regelverk, skogsvård, jakttaktiker och teorier, samt hur du deltar i jakt under olika säsonger. Kursen täcker även information om de olika djur som jagas och hur dessa jakter genomförs.

Vårt teoretiska material är indelat i specifika sektioner, speglande vårt noggrant utformade och heltäckande läromedel.

 • Jägarens roll och historia: Utforska resan till att bli jägare, jaktens historia, jaktplatser, samt en detaljerad genomgång av jaktetik och lagar som omger jägarens ansvar och förväntningar.

 • Ekosystem och viltvård: Förstå viltvård och dess genomförande, och hur jägare aktivt kan bidra till att vårda viltbestånd.

 • Jakttyper: Detta avsnitt, som är en av de mest detaljrika i kursen, inkluderar olika jaktmetoder såsom:

  • Jakt med hundar
  • Småviltjakt
  • Gömslejakt
  • Drivjakt
  • Sökjakt
  • Fällfångst
  • Grop- och hålajakt
  • Efterföljande procedurer för olika vilttyper.
 • Lagstiftning: Ett viktigt avsnitt som täcker juridiken kring jakt och skogsbruk, vilket är kritiskt för alla jägare.

 • Vapenkunskap: Grundläggande information om jaktvapen, avgörande för både skjutprov och framtida vapenlicensansökningar. Även om du tar Jägarexamen Online kommer denna kunskap att testas.

 • Djur som jagas: Lär dig om de arter som jagas i Sverige och deras specifika jaktmetoder.

Kursmaterialet är en kombination av tryckt och digitalt material, och vi är övertygade om att det mest effektiva sättet att studera för din jägarexamen är genom vår Jägarexamen Skellefteå Online.

STUDIER PÅ DINA VILLKOR

Efter att du genomgått kursen och känner dig redo, efter att ha testat våra övningsprov, är nästa steg att genomföra det faktiska teoriprovet. Detta kan du göra hos en auktoriserad lärare i din närhet eller direkt online genom Naturvårdsverkets tjänster.

Vi på Ranger.se står redo att assistera dig genom hela processen, från studier till genomförande av examen. Vi kan även hjälpa till med att boka ditt prov när du är redo.

Så om du siktar på att ta din jägarexamen Skellefteå eller någon annanstans, är Rangers Jägarexamen Online ett idealiskt val för att förbereda dig effektivt och på dina egna villkor.

Jägarexamen Skjutprov

Efter att du har klarat av den teoretiska delen av jägarexamen Skellefteå är nästa fas att genomföra skjutprovet. 

För att genomföra din skjutning krävs det att du bokar en tid på en skjutbana eller hos en jaktbutik som tillhandahåller tjänster för skjutprov inför jägarexamen Skellefteå.

Att skjuta vapen kan vara nytt för många, och för de som inte har tidigare erfarenhet av vapenhantering eller skjutning rekommenderar vi att man deltar i en praktisk skytteträning först.

När du anmäler dig till någon av våra kurser, “Jägarexamen Skellefteå Online Komplett” eller “Jägarexamen Skellefteå Online Komplett Plus”, ser vi till att arrangera alla dina tester, både teoretiska och praktiska skjutprov. I Plus-versionen av kursen ingår även möjligheten till en lärarledd praktikskjutning för att försäkra att du är väl förberedd inför ditt prov.

Drevjakt med hund

Hur börjar man jaga i Skellefteå?

Efter att du framgångsrikt genomfört Jägarexamen Skellefteå Online via oss på Ranger.se och klarat både de teoretiska och praktiska proven är det dags att förbereda dig för din första jakt.

Som nybliven jägare finns det några saker du behöver ordna innan du ger dig ut.

Ansök om och få Vapenlicens

För att kunna genomföra en lyckad jakt behöver du vanligtvis ha tillgång till ett skjutvapen. Att ha genomfört uppskjutningen med kul- och hagelgevär under Jägarexamen Skellefteå Online innebär inte automatiskt att du är godkänd för att äga och använda skjutvapen. Du måste ansöka om vapenlicens för jaktvapen hos Polisen. Glöm inte att bifoga en kopia av ditt jägarexamensbevis vid ansökan.

Statligt Jaktkort

Det statliga jaktkortet erhålls genom ansökan till antingen Naturvårdsverket eller Svenska Jägareförbundet. Jaktkortet inkluderar viltvårdsavgiften, som är en obligatorisk avgift för alla jägare. Jaktkortet måste förnyas och betalas varje år för att du ska få delta i jaktsäsongen. Om du inte planerar att jaga under kommande säsong behöver du inte betala avgiften.

Medlemskap i Svenska Jägareförbundet

Detta är inget krav, men vi rekommenderar starkt att bli medlem i Svenska Jägareförbundet. Förbundet ansvarar för allt som rör jakt och viltvård i Sverige. Som medlem får du ditt jaktkort, en Jägarförsäkring och en rad andra förmåner. Dessutom har du insyn och möjlighet att påverka hur jakten bedrivs i Sverige.

Jaktutrustning

Det är otroligt viktigt att du är rätt utrustad när du ger dig ut på din första jakt, och för din egen skull har rätt kläder för alla väderförhållanden. Vi har recensioner och mycket annat på vår sida om Jaktutrustning.

Bli en del av ett jaktlag i Skellefteå-området

För att kunna jaga behöver du inte nödvändigtvis vara med i ett jaktlag. Faktum är att de flesta jakterna utförs på privat mark i Sverige.

Tyvärr har inte alla tillgång till egen skog eller vildmark, vilket gör att det enklaste sättet för någon att komma ut på jakt är att ansluta sig till en förening eller ett jaktlag.

Om du är intresserad av att börja jaga kan du också överväga att delta i en Jägarexamen Skellefteå Online. På vår hemsida finns mer information om detta och hur du kan komma igång med jakten.

Jaktlicens Skellefteå

Jaktlicens är ett begrepp som många använder, men oftast syftar man på att ta Jägarexamen. Men för exemplets skull kan vi såklart kalla det för Jaktlicens.

Jaktlicens Skellefteå är det intyg som utfärdas till dem som har klarat av de krav och prov som krävs för att bli en licensierad jägare. Det är ett bevis på att personen har tillräckliga kunskaper och färdigheter för att utöva jakt på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

För att få en jaktlicens Skellefteå måste man genomgå en utbildning och sedan skriva ett prov. Utbildningen täcker olika ämnen, såsom vapenlagstiftning, etik och säkerhet, viltvård och djurskydd. Det är viktigt att förstå de regler och bestämmelser som styr jakten, samt hur man säkerställer djurens välfärd och bevarandet av naturen.

Efter att ha genomgått utbildningen och klarat provet får man ett intyg på att man har tagit Jägarexamen. Detta intyg fungerar som en jaktlicens och måste visas upp vid kontroll av jakten. Utan giltig jaktlicens är det olagligt att bedriva jakt och kan leda till allvarliga rättsliga konsekvenser.

Det kan vara förvirrande för människor som inte är bekanta med jaktvärlden att förstå skillnaden mellan jaktlicens och Jägarexamen. Många tror att en jaktlicens är en formell tillståndshandling, medan det egentligen handlar om att ha genomgått utbildningen och klarat provet för att bli en licensierad jägare.

För att undvika missförstånd och förvirring är det viktigt att vara tydlig med begreppen och informera människor om vad som krävs för att få bedriva jakt. Att ta Jägarexamen och få en jaktlicens är en process som kräver tid, engagemang och kunskap för att kunna bedriva jakt på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.

Frågor? Kontakta oss

Kontakt